Kuracie karí s mangom a kokosovým mliekom

Kuracie karí s mangom a kokosovým mliekom - Bistro u Marty

Naozaj sa nemusíte báť používať aj aromatickejšie korenia v jedálničku vášho dieťaťa. Ja som Martuške dala prvýkrát karí korenie tesne pred oslavou jej prvého roku a karíčka sú jej obľúbenými jedlami dodnes! Toto mango karí s ryžou má ešte výraznejšiu exotickú chuť, ktorú musíte vyskúšať. Marta ho hodnotí: 10/10!

Video postup si môžete pozrieť TU (Instagram).

Ingrediencie (3 dospelácke a 2 detské porcie)

  • 1 PL oleja
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 500 g vykostených kuracích stehien alebo pŕs
  • 1 konzerva kokosového mlieka
  • 250 g mrazeného manga (rozdelené na polovicu)
  • 150 g karfiolu
  • 2 PL tuhého paradajkového pretlaku
  • 1 PL kari korenia
  • 1 PL sušeného zázvoru

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na drobno a karfiol rozdelíme na malé ružičky.
  2. Na oleji jemne opražíme cibuľu a karfiol asi 3 minúty, kým nezmäknú.
  3. Pridáme pokrájaný cesnak, zázvor, karí korenie a pretlak. Popražíme ďalšie 1-2 minúty, aby sa uvoľnili všetky vône.
  4. Zmes preložíme do mixéra, pridáme kokosové mlieko a polovicu manga (125 g). Všetko pomixujeme dohladka.
  5. Zmes vylejeme späť na panvicu a povaríme na nízkom plameni. Dávajte pozor, aby zmes nevrela, inak sa môže zgrcnúť.
  6. Pridáme surové mäso tak, aby bolo ponorené v omáčke. Prikryjeme a varíme 15-20 minút, kým mäso nie je hotové. Pravidelne miešame, aby sa nič neprilepilo.
  7. Pridáme zvyšné mango (125 g) a ešte chvíľu povaríme, aby sa prepojili chute.
  8. Podávame s ryžou, kuskusom alebo naanom. Mňam!

Zhrnutie:

Mango karí s ryžou je skvelým spôsobom, ako do jedálnička vášho dieťaťa zaradiť nové a exotické chute. Tento recept je jednoduchý na prípravu a zaručene poteší celú rodinu. Vyskúšajte ho ešte dnes a uvidíte, ako si ho vaši maličkí obľúbia!

Odporúčané články