Tento recept na fakt jednoduchý jablkový koláč som si vyskladala sama a teda vtipnosmutný príbeh bol, keď som si suroviny nahrávala do telefónu do jednej appky a nahrávky mi zmizli. Neni nad klasický papier😉 Nuž, poučila som sa. Takže som koláčik musela vyskúšať znova, ale aspoň ho budeme mať dostatok, nakoľko prvý som Martuške zamrazila.
Video postup si môžete pozrieť TU (Instagram).
Budeme potrebovať
- 2 celé vajíčka
- 60g masla
- 2 jablká
- 125g višní (alebo iného ovocia)
- 1/2 banánu (kľudne aj celý)
- 50 ml mlieka
- 100g ovsených vločiek
- 100g hladkej múky
- 1 KL škorice
- 1 KL prášku do pečiva (KP)
Postup
- Príprava cesta:
- Vajíčka si vyšľaháme do penista.
- Pridáme pomačkaný banán, roztopené maslo a mlieko. Všetko spolu dobre premiešame.
- Postupne pridáme ovsené vločky, hladkú múku, škoricu a prášok do pečiva.
- Pridanie ovocia:
- Jablká olúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
- Višne (ja som mala mrazené z Lidlu) prekrojíme na polovicu a skontrolujeme, či v nich nie sú kôstky.
- Ovocie jemne vmiešame do cesta.
- Pečenie:
- Cesto nalejeme do formy na biskupský chlebíček vyloženej papierom na pečenie alebo vymastenej maslom.
- Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 50 minút, alebo kým koláč nie je zlatistý a pevný na dotyk.
- Skladovanie:
- Koláč môžeme skladovať 3 dni v chladničke alebo zamraziť na 2 mesiace.
Môj jednoduchý jablkový koláč je veľmi chutný a dostatočne sladký vďaka banánu. Zamyslela som sa nad tým, načo vlastne vo veľa receptoch pre dospelých je pridávaný cukor a iné alternatívy, keď nám na to stačí banán😅 Možno preto, že som prestala cukriť, mi príde tá sladkosť z banánu dostatočná. Máte to aj vy tak?
Keď vyskúšate recept, nezabudnite mi dať vedieť, ako vám chutil. Vždy ma to veľmi poteší a motivuje skúšať ďalšie recepty. Môžete ma označiť na Instagrame alebo mi len poslať fotku v správe. 🥰
BLW recepty e-book
V tomto ebooku nájdete 60 receptov:
- sladké aj slané jedlá
- raňajky aj polievky
- 15 rýchlych minútiek
- 15 pečených jedál
- 30 receptov na hlavné jedlá
- porovnanie, od akého veku sa jednotlivé potraviny zavádzajú u nás a v zahraničí